Persoonlijke aandacht en vertrouwen
De hoogste kwaliteit
Professionele werkplaats
Ruim 60 jaar ervaring

Filters

Race sportfietsen

Op zoek naar een racefiets? Bij Profile Nan hebben wij een een divers aanbod heren en dames racefietsen van Cube en Ridley. Voor zowel beginners, gevorderden als professionals hebben wij de perfecte wielrenfiets. We bieden een ruime keuze aan high-end en confectie fietsen. Ook als jij speciale wensen hebt voor je racefiets ben je bij ons aan het juiste adres. Kijk eens op onze in de webshop, of kom langs voor persoonlijk advies. Onze collectie is geschikt voor wielrenners met verschillende maten, niveaus en budgetten.

289 resultaten
Volgorde

Cube | CUBE AGREE C:62 GREY/BLACK 2023

CUBE AGREE C:62 GREY/BLACK 2023 53 cm

embargo

....

Wat is het verschil tussen een carbon en aluminium racefiets?

De voordelen van een carbon racefiets is dat een carbon racefiets comfortabeler aanvoelt dan een aluminium racefiets. Carbon is een flexibeler materiaal, het is lichter en stijver dan aluminium.

Tevens kan je met carbon diverse buisvormen maken dan met aluminium, wat zorgt voor meer variatie in de fietsframes. Wel zitten er grote verschillen tussen de kwaliteiten carbon en de verlijming hiervan. Een duurder carbon is vooral lichter en stijver.


Wat is er anders aan een dames racefiets?

Een dames racefiets is eigenlijk een gewone racefiets in de kleinere maten waarbij de stuurpen korter is, het zadel breder en in andere (dames-)kleuren. Bij de duurdere afmontage staan de rem/schakelgrepen dichter bij het stuur. Het is belangrijk een goede meting te laten doen voor de juiste afstelling van de fiets. Bij dames zit de lengte vaak in de benen waardoor de lengte naar het stuur aangepast moet worden.


Wat is een goede racefiets?

Een goede racefiets moet passen bij het doel en het budget wat je voor ogen hebt. Ben je een beginnend fietser dan is het verstandig om niet meteen een hele dure racefiets te kopen. Ontdek eerst welke type fiets bij je past. Daarna kun je de stap maken naar een duurder model zonder dat je meteen veel afschrijft op de fiets. Ben je een meer ervaren racefietser dan weet je uit ervaring beter wat er bij je past. Gebruik je de fiets recreatief of competitief, gaat het om snelheid of alleen voor een toertocht? Laat je goed informeren en opmeten voor een juiste aankoop.


Wat is een goede racefiets om mee te beginnen?

Een goede racefiets om mee te beginnen kost vaak tussen de €750,- en €1000,-. Deze is gebouwd van aluminium en afgemonteerd met een Shimano Sora of Claris groep. Het is belangrijk om een goed beeld te vormen wat je er precies mee wilt doen en laat je vooral goed informeren bij een specialist. Tevens is een juiste zithouding erg belangrijk dus laat je opmeten voor een juiste afstelling.


Hoe kies je de juiste racefiets?

De juiste racefiets kies je door je goed te oriënteren op de mogelijkheden. Wat is je doel van fietsen en wat is je budget? Laat je goed informeren bij de specialist en vooral, laat je opmeten voor een goede afstelling van de fiets. Als je niet goed op de fiets zit veroorzaakt de fiets allerlei klachten wat het plezier in het fietsen kan bederven. Zorg voor goede nazorg in de vorm van service pakket .


Hoeveel kost een goede racefiets?

Racefietsen voor beginnende wielrenners zijn al te verkrijgen vanaf €750. Ben je wat meer ervaren en op zoek naar een goede racefiets, dan dan kost deze vaak vanaf €1.500. In deze prijsklasse zijn de racefietsen uitgerust met de betere schakelsystemen. Racefietsen in een hogere prijsklassen zijn uitgerust met lichtere en betere onderdelen op: betere wielen, banden of zelfs een elektronisch schakelsysteem. De prijs voor professionele racefietsen kan oplopen tot over de €10.000.